česky  shqip  english 

Advanced search

Ekonomia dhe tregtia

Referohuni versionit në gjuhën angleze/çeke në web-faqe

Seminari Çeko-Kosovar për teknologjitë bashkëkohore në komunikim të automatizuar

thumb

Si pjesë e projekteve zyrtare të Republikës Çeke të Bashkëpunimit për Zhvillimin e Jashtëm, në selinë e Odës Ekonomike të Kosovës në Prishtinë, më 23 tetor 2023, u mbajt një seminar për teknologjitë bashkëkohore të komunikimit të automatizuar more ►

Komisioni i Përbashkët Ekonomik Çeki-Kosovë në Prishtinë

thumb

Më 21-22 shtator, Kosova ishte nikoqire e takimit të parë historik të grupit punues ndër-resort për bashkëpunim ekonomik ndërmjet Republikës Çeke dhe Kosovës bazuar në Marrëveshjen e Bashkëpunimit Ekonomik ndërmjet Ministrisë së Industrisë dhe… more ►

Misioni i kompanive minerare çeke në Kosovë

thumb

Ambasada e Republikës Çeke në Prishtinë ka përgatitur një mision biznesi të kompanive çeke nga sektori i minierave në Kosovë. Misioni u zhvillua në datat 20 - 22 shtator 2023 me mbështetjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës Çeke… more ►

Takimi i Udhëheqësit të Ambasadës së Çekisë me Ministrin e Zhvillimit Ekonomik

thumb

Gjatë takimit të tyre, më 9 gusht 2019, ministri i zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, dhe udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Kosovë, Pavel Bilek, biseduan për zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike në mes të Kosovës dhe të… more ►

Delegacioni i Qeverisë së Kosovës, në vendin e saj, mbështet veprimtarinë e “Rockaway Capital”

thumb

Më 13 qershor 2019, zëvendëskryeministri i parë dhe ministër i punëve të jashtme të Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli, së bashku me ministrin e zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, në Prage vizituan selinë e kompanisë investuese… more ►

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë u takua me përfaqësuesin e kompanisë çeke "Software602"

thumb

Më 18 qershor 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, Pavel Bílek, u takua me Vladimír Olšák, menaxher i shitjes eksportuese të kompanisë çeke “Software602”. Digjitalizimi i administratës shtetërore të… more ►

“Gjirafa” çeke në finalen e “Çmimi Evropian i Vitit"

thumb

Më 8 maj 2019, një ditë para “Ditës së Evropës”, udhëheqësja e Zyrës së BE-së/PSBE-së, Nataliya Apostolova, publikoi nominimet për “ Çmimin Evropian të Vitit”. Kompania kosovare, “Gjirafa”, ka hyrë në finale,… more ►

"Gjirafa" çeke shembull shkëlqimi i investimit

thumb

Më 7 maj 2019, Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Shtëpia Evropiane, nisen ngjarjen e fushatës ekonomike “Eja të flasim për ekonominë”, që përqendrohet në shfaqjen e përfshirjes më të mirë të BE-së, në përparimin e arritur… more ►

Takimi me CEO të “Ekoinvest”-it

thumb

Më 30 prill 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë, Pavel Bílek, u takua me CEO e “Ekoinvest”-it, Bari Asllani. more ►

Takimi i Udhëheqësit të Ambasadës së Çekisë në Prishtinë me partnerin investues të “Rockaway Capital” dhe pronarin e CEO i kompanisë kosovare “Gjirafa”

thumb

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë, z. Pavel Bílek, u takua me z. Dušan Zábrodský, partnerin investues të “Rockaway Capital”, dhe pronarin e CEO i kompanisë kosovare “Gjirafa”, z. Mërgim Cahani. “Gjirafa” është… more ►

Investitori gjigand çek, “Rockaway Capital”, dukshëm ka rritur investimet e tij në “Gjirafa”

thumb

Më 25 mars 2019 investitori gjigand çek “Rockaway Capital” deklaroi se e ka kompletuar me sukses raundin e radhës të investimeve me rreth $7 milionëve në “Gjirafa” – një teknologji e veçantë në Kosovë, me rritën më… more ►

FABRIKA PËR RICIKLIMIN E NËNPRODUKTEVE SHTAZORE DHE PRODHIMIN ORGANIK TË USHQIMIT PËR QEN DHE MACE

thumb

Në nëtor të vitit 2018, kompania “Al-Tek” përfitoj një grant nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë e Republikës së Çekisë, e mbështetur nga programi “Aid for Trade” (Programi “Ndihmë për tregti”). Me këtë… more ►

“REKO PRAHA” ka përfunduar rindërtimin e kullës ftohëse në “Kosova A”

thumb

Më 29 tetor 2018, kompania aksionare çeke “REKO PRAGUE” nga testet e verifikimit të kalimit doli se ka përfunduar me sukses rindërtimin e kullës ftohëse të termo-elektranës “Kosova A”. Termo-elektrana është në Obiliq,… more ►

REKO PRAHA ka filluar rindërtimin e kullës ftohëse në “Kosova A”

thumb

Kompania çeke ”REKO PRAHA” e ka fituar kontratën për rindërtimin e kullës ftohëse të termo-elektranës “Kosova A”. Kompania çeke, më 2016, mori pjesë në tender së bashku me kompaninë kosovare “Eko Invest”.… more ►

Projekt i diplomacisë ekonomike – Forumi Kontaktues në mes të Odës Ekonomike të Kosovës dhe të Odës Ekonomike Rajonale të Bërno-s

thumb

Forumi Kontaktues në mes të Odës Ekonomike të Kosovës dhe të Odës Ekonomike Rajonale të Bërno-s u mbajt më 25 dhe 26 prill 2018, në Bërno. Forumi Kontaktues në mes të përfaqësuesve të Odës Ekonomike të Kosovës dhe të Odës Ekonomike Rajonale të… more ►

Ministri i Zhvillimit Ekonomik për mundësitë në energji dhe në sektorin minerar në Kosovës

thumb

Ministri i zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, u takua me ambasadorin çek, Ivo Šilhavý, në Prishtinë më 27 mars 2018. Ambasadori Šilhavý informoi ministrin Lluka për veprimtaritë e fundit të Ambasadës së Çekisë, në Prishtinë, me partnerët… more ►

Misioni i Ardhshëm i Ekspertëve të Energjetikës së Kosovës vizitoi Republikën e Çekisë

thumb

Më 30 dhe 31 tetor 2017, Aleanca e Industrisë Energjetike të Çekisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Industrisë dhe Tregtisë së Republikës së Çekisë e Ambasadëe e Republikës së Çekisë në Prishtinë, organizuan vizitën e Misionit të Ardhshëm të… more ►

Aid for Trade 2017 – planet afariste për ndërmarrje të vogla dhe të mesme në Kosovë

kcc_geotest_contract

Në Prishtinë, më 27 tetor 2017, përfaqësuesi i kompanisë “GEOtest”, z. Damir Kasum dhe kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, z. Safet Gërxhaliu, shënuan përfundimin e marrëveshjes për realizimin e projektit "Ndihma për zhvillimin e… more ►

Misioni i ardhshëm i ekspertëve të Kosovës, në sektorin e energjisë, shkon në Republikën Çeke

thumb

Më 30 dhe 31 tetor 2017 Shoqata e Industrisë Energjetike të Çekisë (CPIA) në bashkëpunim me Ministrinë e Industrisë dhe Tregtisë së Republikës së Çekisë dhe Ambasadën e Republikës së Çekisë në Prishtinë, organizojnë një mision të ardhshëm të… more ►

Si lindi Gjirafa?

thumb

Më 21 qershor 2017 ambasadori çek, Ivo Šilhavý, vizitoi selinë e kompanisë “Gjirafa inc”, në Prishtinë. “Gjirafa” është një high teck projekt kosovar, më rrënjë të forta çeke, më përfituesja në rajonin e Ballkanit… more ►

Interesimi për prodhimet çeke në Panairin e Përgjithshëm Ndërkombëtar „Prishtina 2017“

thumb

Në Prishtinë, nga 19 deri më 22 prill 2017, u mbajt Panairi i Përgjithshëm Ndërkombëtar “Prishtina 2017”. Struktura e prodhimeve të ekspozuara u dominua nga prodhimet teknologjike të importuara ndaj prodhimeve të vendit. Mungesa e… more ►

Autobusët e rinj, ekologjik të “Iveco”-s, në shërbim të Prishtinës

thumb

Më 11 janar 2017, pesëmbëdhjetë autobusë të “Iveco”-s nga Republika e Çekisë, zyrtarisht, iu dorëzuan kompanisë transportuese “Trafiku Urban”, të Prishtinës. “Iveco CZ” fitoi tenderin për furnizim me 30… more ►

Panairi “Agrokos 2016” – mundësi për kompanitë çeke të agrobiznesit

thumb

Panairi i 16-të ndërkobmëtar “Agrokos” u mbajt, në Prishtinë, nga 20 deri me 22 tetor 2016. Në panairin ndërkombëtar morën pjesë 135 kompani të Kosovës dhe kompani nga vendet fqinje, nga Ballkani Perëndimor, Turqia e Republika e… more ►

Ministri Mládek u takua me ministren e Kosovës Bajrami

thumb

Më 29 shtator 2016, Ministri i Industrisë dhe Tregëtisë së Republikës së Çekisë, Jan Mládek, mbajti një takim bilateral me kolegen e tij ministren e tregëtisë dhe industrisë së Republikës së Kosovës, Hykmete Bajrami, gjatë mbajtjes së… more ►

Autobusët çek në Prishtinë

czech_buses_in_prishtina_5

Kompania çeke “Iveco Czech Republic, a.s.” dhe kryetari i Prishtinës, z. Shpend Ahmeti kanë nënshkruar një kontratë për ofrimin e 20 autobusëve me prejardhje çeke në vlerë prej 5.9 milion euro. Projekti u financua përmes kredisë së… more ►

Afaristët kosovarë kanë shikim pozitiv në tregun e Kosovës

x2011_03_15

Oda Ekonomike e Kosovës prezantoi para bashkësisë së biznesit, korit diplomatik dhe të medieve një studim nga hulumtimi, në Q2 2016, i mjedisit ciklik të biznesit. Hulumtimi ishte përqëndruar në tendencat e pritjeve në fushat kryesore të… more ►

Ministri kosovar për zhvillim ekonomik prezantoi projektet me përparësi

thumb

Më 29 qershor 2016, ministri për zhvillim ekonomik, Blerand Stavileci, prezantoi projektet zhvillimore ekonomike duke synuar në zhvillimin e infrastrukturës transportuese, energjisë, sektorin minerar, telekomunikimin/teknologjinë informative dhe… more ►

Kompanitë çeke dominuan panairin “EXPOKOS”, në Prishtinë

thumb

Panairi i 15-të ndërkombëtar “Expokos” u mbajt nga 25 deri më 27 maj 2016, në Prishtinë. Brenda projektit të diplomacisë ekonomike “PROPED”, në Panair morën pjesë gjashtë kompani çeke nga sektori i energjisë, qeverisjes… more ►

Hekurudha dhe energjia e ripërtritëshme – mundësi të reja për kompanitë çeke në Kosovë

thumb

Më 26 prill 2016, në Prishtinë, u mbajt një konferencë regjionale “Politikat e Ballkanit Perëndimor për energjinë e ripërtritëshme e të qëndrueshme”. Konferenca krijoi hapsirë për diskutimet e ekspertëve për lidhjen e vendeve të… more ►

Veriu i Kosovës – mundësi për njohuritë çeke

thumb

Më 30 mars 2016, ambasadori i Republikës së Çekisë, z. Ivo Šilhavý, vizitoi ministrin e administrimit dhe pushtetit lokal Ljubomir Maric. Ministri e njoftoi z. Ambasador për përgjegjësitë e reja të Ministrisë së tij të ndërlidhura me promovimin… more ►

Pjesëmarrja çeke në Panairin Ndërkombëtar “EXPOKOS 2016”

thumb

Panairi Ndërkombëtar “Expokos 2016”, për herë të parë do të mbahet në Prishtinë, nga 25 deri më 27 maj. Panairi i sivjetmë, kryesisht, do të përqëndrohet në sektorin e energjisë dhe të minierave, në ndërtimtari, në teknologjitë e… more ►

Pajisja çeke për termoelektranën “Kosova B”

thumb

Më 28 janar 2016 një ndarës i ri magnetik, i prodhuar nga kompania çeke “WAMAG”, u instalua në termoelektranën “Kosova B” në Obiliç, afër Prishtinës, në zonën që ndanë minierën e lignitit dhe të centralit elektrik. more ►

Njohuritë çeke për programin e partneritetit zhvillimor të Kosovës

thumb

Agjencia Çeke për Zhvillim, në pjesën e dytë të vitit 2015, financoi një projekt në kuadër të programit të partneritetit zhvillimor me qëllim të bartjes së njohurive çeke, tek Kosova, në fushën e zhvillimit dhe ndërtimit të teknologjisë për… more ►

Seminari i biznesit – Mundësitë për investime dhe eksport në Kosovë

thumb

Departamenti i Zhvillimit Ekonomik i Ministrisë së Punëve të Jashtme bashkë me Ambasadën e Republikës së Çekisë në Prishtinë, më 2 nëntor 2015, organizoi një seminar biznesi i përqëndruar në mundësitë për investime dhe eksport në Kosovë.… more ►

Vizitë Panairit të Tregëtisë në Budvë

thumb

Më 25 shtator 2015 ambasadori çek në Kosovë, Ivo Šilhavý, vizitoi pavionin e energjisë, inxhinierisë civile dhe sistemit për funizim me ujë në Panairin Ndërkombëtarë Budva 2015, në Mal të Zi. Kompanitë çeke, në këtë Panair, prezantuan… more ►

Kryeministri Mustafa në takimin me udhëheqësit e misioneve të BE-së

thumb

Më 10 shtator 2105 kryeministri i Republikës së Kosvoës, Isa Mustafa, në takimin me udhëheqësit e misioneve të BE-së prezantoi zhvillimet më të reja në Kosovë. Temat kryesore ishin themelimi i Gjykatës Speciale, takimi i fundit i dialogut… more ►

Suksesi i teknologjisë çeke për mjedisin në Kosovë

thumb

Firma çeke “TopolWater” s.r.o. dhe “Ircon” s.r.o. i kanë vënë në operim dy fabrika të trajtimit biologjik të ujërave të zeza në Kosovë. more ►

Investimet dhe mundësitë eksportuese në sektorin e minierave dhe nxjerrjen e mineraleve në Kosovë

seminar

Më 4 nëntor 2014 me nismën e Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Çekisë, u mbajt seminari për investimet dhe mundësitë eksportuese në sektorin e minierave dhe nxjerrjen e mineraleve në Kosovë.… more ►