Zemědělství

Týdenní zprávy o japonském zemědělství a potravinářství

Články publikované v týdeníku Zemědělec a Potravinářské revue

Mistrovské kurzy českého a moravského vína na Velvyslanectví České republiky v Tokiu

thumb

V uplynulém týdnu proběhly na české ambasádě v Tokiu celkem tři masterclass pod vedením národní sommelierky Kláry Kollárové. Akce navazovala na účast českých vín v mezinárodní vinařské soutěži Sakura Women Awards, jejíž oficiálním partnerem se… 

V listopadu 2024 se uskutečnila incomingová mise do České republiky se zaměřením na české destiláty

thumb

Obchodní mise do České republiky zaměřená na české destiláty tematicky navázala na dlouhodobé aktivity stran propagace těchto výrobků v Japonsku. Účastníky mise tvořili zejména zástupci prestižních japonských barů, ale rovněž dovozci a… 

V Tokiu se uskutečnil první seminář zaměřený na představení a propagaci českých destilátů

thumb

Cílem semináře bylo prohloubit povědomí japonské odborné veřejnosti o tradici a rozmanitosti výroby českých destilátů, zejména pokud se jedná o české ovocné pálenky. Spotřeba destilátů v Japonsku meziročně roste. Zákazníci se stále více… 

Ve městě Fukuoka proběhl seminář o českém chmelu a pivovarnictví

thumb

Dne 21. května 2024 uspořádalo Velvyslanectví České republiky v Tokiu seminář ve městě Fukuoka, na japonském ostrově Kjúšú, v rámci marketingového projektu na propagaci českého chmele a pivovarnictví. Cílem akce bylo seznámit místní pivovarníky…