english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©︎Embassy of the Czech Republic in Tokyo
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo X logo Facebook logo LinkedIn logo

V listopadu 2024 se uskutečnila incomingová mise do České republiky se zaměřením na české destiláty

Obchodní mise do České republiky zaměřená na české destiláty tematicky navázala na dlouhodobé aktivity stran propagace těchto výrobků v Japonsku. Účastníky mise tvořili zejména zástupci prestižních japonských barů, ale rovněž dovozci a obchodníci. Vedle návštěv lihovarů byli pro členy mise připraveny degustace, setkání s výrobci, kulturní a gastronomický program a demonstrace použití českých destilátů v míchaných nápojích.

Ve dnech 4.-8. listopadu 2024 se uskutečnila obchodní mise do České republiky zaměřená na české destiláty. Její součástí byli zejména zástupci předních japonských barů, ale rovněž dovozci, majitelé restaurací a obchodů s alkoholickými nápoji. Někteří z účastníků byli rovněž hosty semináře o českých ovocných pálenkách a jejich využití v míchaných nápojích, jenž se uskutečnil na konci září v prostorách českého velvyslanectví v Tokiu. Tato mise tak navázala na dlouhodobé úsilí o propagaci kvalitních českých destilátů v Japonsku. Kladla si rovněž za cíl využít silný potenciál japonské barové scény, zejména pokud se jedná o velká města jako je Tokio či Ósaka, jež se řadí k těm největším a nejprestižnějším na světě. Součástí mise tak byl rovněž zástupce tokijského baru, který byl před několika dny vyhlášen asijským barem roku 2024. Mise zároveň usilovala o vyzvednutí jedinečnosti a specifické charakteristiky českých destilátů, jež by je odlišovaly od ostatních produktů zastoupených na vysoce konkurenčním japonském trhu. Usilovala proto rovněž o představení české a moravské lihovarnické tradice, kultury a gastronomie, jež jsou s těmito produkty spojeny.

Během pětidenního programu mise navštívila několik lihovarů v Čechách a na Moravě a zavítala rovněž k přednímu výrobci českého šumivého vína. Vedle samotných prohlídek podniků byly pro účastníky připraveny degustace s odborným výkladem a setkání s producenty. S ohledem na význam kulturního pozadí potravinářských produktů na japonském trhu navštívili hosté mise kulturní památky související s oblastmi původu propagovaných destilátů, konkrétně vodní zámek Blatná na Plzeňsku a Vilu Tugendhat v Brně. Byla jim rovněž představena česká a moravská, resp. valašská gastronomie a vzhledem k načasování mise také tradice svatomartinských slavností, včetně ochutnávky tradiční husy a svatomartinských vín.

 

Galerie


Obchodní mise do České republiky zaměřená na české destiláty