česky  english  shqip 

Advanced search

Lajme

Të gjitha intervistat për aplikantët për vizë/qëndrim afatgjatë mund të kryhen në gjuhën çeke ose angleze.
 

Në rast se aplikanti nuk flet asnjërën nga gjuhët,  duhet të sigurojë një përkthyes zyrtar;  lista e përkthyesve është publikuar në Ministrinë e Drejtësisë së Republikës së Shqipërisë.  

Lista e përkthyesve zyrtarë klikoni këtu.

ETIAS - Sistemi Evropian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit

Sistemi Evropian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit ose ETIAS është një program për heqjen e vizave që synon të forcojë kufijtë e Zonës Shengen. Kjo bëhet duke mbajtur një regjistër të vizitorëve jashtë BE-së që dëshirojnë të hyjnë dhe… more ►

Mundësi e re për të përdorur kartat e kreditit/debitit për të paguar tarifat konsullore dhe të vizës

thumb

Duke filluar që nga 1 maji 2021 është e mundur të paguani tarifat e vizave dhe konsullore në Ambasadën e Republikës Çeke në Tiranë me kartë krediti/debiti. more ►

Qasje në akomodim dhe shërbime bëhet vetëm me certifikatë vaksinimi ose rikuperimi

Që nga 22 nëntori 2021, akomodimi, restorantet, shërbimet e bukurisë dhe sportit dhe shërbime të tjera janë të aksesueshme vetëm nga personat e vaksinuar plotësisht dhe personat e shëruar nga Covid-19 (me disa përjashtime, shih më poshtë).… more ►

Republika Çeke inaguroi Konsullatën e Nderit në Sarandë

Më 17 dhjetor 2021, Ambasadori i Republikës Çeke inaguroi Konsullatën e Nderit të Republikës Çeke në Shqipërinë e Jugut në Sarandë. Konsulle Nderi është znj. Lolita Poda Jorkiewitz, administratore dhe përkthyese. more ►

Shtrirja e kufizuar e shërbimeve të vizave

thumb

Që nga 6 shtatori 2021, Shqipëria i përket vendeve me rrezik shumë të lartë (e kuqe e errët), prandaj ka një shtrirje të kufizuar të shërbimeve të vizave more ►

Udhëtimi në Republikën Çeke nga Shqipëria

info_1

Nga data 9 prill 2022 janë pezulluar masat mbrojtëse në lidhje me kushtet e hyrjes në Republikën Çeke lidhur me epideminë e Covid-19. more ►