česky  english  shqip 

Advanced search
ZÚ Tirana

ZÚ Tirana

Lidhjet me studentët shqiptarë në ish-Çekosllovaki mbeten të forta

Takimi vijues me miqtë e Republikës Çeke, të përbërë kryesisht nga studentë shqiptarë në ish-Çekosllovaki, u zhvillua më 20 qershor 2024 në Ambasadën Çeke në Tiranë në praninë e ambasadorit Karel Urban more ►

Franz Kafka në Shqipëri - 100 vjet nga vdekja e gjeniut të letrave

thumb

Për të përkujtuar 100 vjet të trashëgimisë së personalitetit të jashtëzakonshëm të letrave Franz Kafka, me origjinë nga Praga nga komuniteti hebre gjermanishtfolës, u organizua më 18 qershor 2024 simpoziumi "Franz Kafka në Shqipëri" në… more ►

Lidhjet çeko-shqiptaro-izraelite në kontekstin e përkthimit në shqip të romanit “Djali nga Blloku 66”

thumb

Prezantimi i përkthimit në shqip të librit “Djali nga Blloku 66” në ambjentet e Ambasadës Çeke në Tiranë krijoi mundësinë e kremtimit të marrëdhënieve çeko-shqiptare-izraelite. Libri rrëfen historinë e vërtetë të Moshe Kessler, një… more ►

Koncert gala i vendeve të Vishegrad-4 për të shënjuar 20-vjetorin e anëtarësimit në Bashkimin Europian

Me rastin e 20-vjetorit të anëtarësimit njëherazi në Bashkimin Europian, ambasadat e vendeve të Grupit të Vishegradit (Republika Çeke, Sllovakia, Hungaria, Polonia) organizuan një koncert gala më 2 maj 2024, me vepra nga autorët më të njohur të… more ►

20 vjet në Bashkimin Europian – frymëzim nga rrugëtimi i përbashkët Çeko-Sllovak

Në kuadër të kremtimit të 20 vjetorit të anëtarësimit në Bashkimin Evropian, ambasadat e Republikës Çeke dhe Sllovakisë zhvilluan një Forum diskutimi më 2 maj 2024 në lidhje me rrugëtimin e përbashkët Çeko-Sllovak si një frymëzim për një… more ►

Kurset Verore të Gjuhës Çeke 2024

thumb

Republika Çeke ofron dy bursa për studimin e gjuhës çeke në kuadër të programit të Shkollave Verore të Studimeve Sllave në vitin 2024. more ►

Ftesë për të marrë pjesë në Konkursin e Artit Lidice 2024

thumb

Ekspozita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice (ICEFA Lidice) është e hapur për fëmijët nga 4 deri në 16 vjeç. Veprat artistike mund të dorëzohen në Galerinë Lidice deri në 28 shkurt 2024. more ►

Ambasadori Karel Urban merr pjesë në ceremoninë e dorëzimit të shtretërve spitalorë çekë për Qëndrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke, SHTZ. Karel Urban, i dorëzoi drejtoreshës së Qëndrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Prof. As. Albana Fico, shtretër spitalor dhe pajisje të tjera mjekësore të prodhuara nga kompania çeke Proma… more ►

Mbrëmje poetike e Shoqatës së Miqësisë Çeko-Shqiptare me mjeshtrat e muzikës dhe poezisë

thumb

Shoqata e miqësisë çeko-shqiptare, e themeluar nga komuniteti aktiv i studentëve shqiptarë në ish-Çekosllovaki, me mbështetjen e Ambasadës Çeke në Tiranë, organizoi një mbrëmje muzikore e poetike me kompozimet e mjeshtrave klasikë çekë të… more ►