česky  english  shqip 

Advanced search

Viza dhe informacione konsullore

Seksioni konsullor i Ambasadës së Republikës Çeke në Tiranë 

INFORMACIONE KONTAKTI

Adresa:

Ambasada e Republikës së Çekisë
Rruga Skënderbej Nr.10, Tiranë, Shqipëri

E-mail: Tirana.Visa@mzv.gov.cz

Telefoni (në orarin zyrtar): 00355 42 23 40 04

 Numri i linjës së kontaktit të emergjencës ( vetëm për rastet e ndihmës së qytetarëve çekë në vështirësi): 00420 222 420 222

 

ORARI ZYRTAR I SEKSIONIT KONSULLOR DHE VIZAVE  

Të martë  dhe të enjte  ora 9:00 - 12:00 (vetëm për takime të paracaktuara)

 

SI TË NA KONTAKTONI

Të gjithë aplikantët për vizë apo qëndrim duhet të rezervojnë takimin  përpara në adresën e E-Mailit: Tirana.Visa@mzv.gov.cz.  Në e-mail  vendosni emrin dhe mbiemrin tuaj, datën e lindjes, numrin e pasaportës së udhëtimit dhe vlefshmërinë e saj, shtetësinë dhe llojin e aplikimit (në  aplikimin  për kartën e punonjësit ju lutem vendosni dhe  numrin e vendit vakant të punës në portalin MPSV), përfshirë dhe  një adresë të vlefshme e-maili dhe numrin e telefonit. Data për dorëzimin e kërkesës do tju njoftohet me shkrim në adresën tuaj të e-mailit.

 

Për pyetjet konkrete të dërguara me e-mail seksioni konsullor përgjigjet zakonisht brënda 5 ditëve.

Pyetjet telefonike pranohen nga seksioni konsullor vetëm : e hënë – e premte, ora 9-12.

Seksioni Konsullor  nuk jep informacion për procedurën e vizës gjatë afatit ligjor për shqyrtimin e aplikimit. Sapo të jetë marrë vendimi lidhur me aplikimin,  kontaktohet aplikanti. Statusin e aplikimit për vizë /qëndrim afatgjatë mund ta gjeni këtu.

Ankesa sipas nenit 47 paragrafi 1j), respektivisht  Neni 38 paragrafi 5 i Kodit të Vizave mund të dërgohet në adresën e e-mailit Tirana.Visa@mzv.gov.cz.

Zyra Konsullore nuk komunikon për procedurën e vizave përmes rrjeteve sociale.

PERKATESIA VENDORE

Ambasada e Republikës Çeke në Tiranë në radhë të parë pranon aplikimet për viza Shengen dhe viza për qëndrime afatgjata të shtetasve të Republikës së Shqipërisë dhe  pas plotësimit të kushteve të specifikuara për rezidentët afatgjatë / të përhershëm në  republikën e Shqipërisë.

Shtetasit e Republikës së Shqipërisë nuk kanë nevojë për vizë për qëndrime afatshkurtëra për udhëtime jofitimprurëse (deri në 90 ditë)   në Republikën Çeke /zonën Shengen, por i nënshtrohen detyrimit  për vizë për qëndrime afatgjata në Republikën Çeke.

GJUHA E KOMUNIKIMIT

Të gjitha intervistat (dhe dëgjimet) gjatë kryerjes së një aplikimi bëhen në gjuhën çeke ose angleze. Nëse nuk flisni asnjërën prej tyre, duhet të paraqiteni i shoqëruar nga një përkthyes i akredituar nga Ministria e Drejtësisë së Republikës së Shqipërisë. Listën mund ta gjeni këtu

FESTAT NE REPUBLIKEN CEKE

1. Janar

Rivendosja e shtetit të pavarur çek,

Viti i Ri

 

E premtja e madhe – varion

 

E hëna e Pashkës – varion

 1. Maj

Dita e punëtorëve

 8. Maj

Dita e clirimit

 5.Korrik

Dita e Shën Cyrilit dhe  Metodějit

 6. Korrik

Dita e Jan Husit

28. Shtator

Dita e Shën Wenceslavit

28. Tetor

Themelimi i shtetit të pamvarur Cekosllovak

17. Nentor

Dita e luftës për Liri dhe Demokraci

24. Dhjetor

Vigjilja e Krishtlindjeve

25. Dhjetor

Dita e parë e Krishtlindjeve

26. Dhjetor

Dita e dytë e Krishtlindjeve