македонски  english  česky 

понатамошно барање

30-годишнина дипломатски односи помеѓу Република Северна Македонија и Република Чешка и 25 години од членството на Чешка во НАТО

thumb

Амбасадорот Јарослав Лудва на 12 март 2024 година свечено ја отвори изложбата по повод 30-годишнината од дипломатските односи помеѓу Република Северна Македонија и Република Чешка и изложбата по повод 25-годишнината од членството на Република… повеќе ►

Добротворен дипломатски базар

thumb

На ден 2.12.2023 Амбасадата на Република Чешка во Скопје во хотел Мериот во Скопје учествуваше на Дипломатскиот добротворен базар во организација на DMWC Dobredojde Macedonia Welcome Centre посветен на Светскиот ден на детето. повеќе ►

Почина Карел Шварценберг

thumb

Во Амбасадата на Република Чешка во Скопје ќе биде отворена книга на жалостa по повод смртта на Карел Шварценберг. Заинтересираните можат да го приложат својот потпис во термините наведени подолу: среда 15 ноември 2023 13:00 – 15:30… повеќе ►

Liberalizimi i vizave për shtetasit e Kosovës

Shtetasit e Kosovës me pasaporta biometrike do ta gëzojnë të drejtën e udhëtimit pa viza duke filluar nga 1 janari, 2024. повеќе ►

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА РЕПУБЛИКА ЧЕШКА

thumb

Амбасадата на Република Чешка во Скопје беше домаќин на извонредното одбележување на Чешкиот национален ден. Овој настан беше одбележан со значаен гест на културната добра волја – донацијата на пијано Петроф на Националната опера и балет. повеќе ►