česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Seminář „Rusko Bělorusko exportní možnosti pro české firmy“ v Praze a v Olomouci.

Dne 31. ledna a 1. února 2018 proběhl v Praze a v Olomouci seminář pro české firmy týkající se exportních a investičních možností v Ruské federaci a v Běloruské republice.
 

V Praze v Černínském paláci se uskutečnil dne 31. ledna 2018 seminář o možnostech exportu a investování do Ruské federace a Běloruské republiky, který byl následující den organizován ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Olomouckého kraje v Olomouci v budově Bea centrum.

Seminář zahájil zástupce náměstka Ministra pro řízení sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce – ředitel Odboru ekonomické diplomacie Marek Svoboda. Dále vystoupil vice prezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář, předseda představenstva Komory pro hospodářskou spolupráci se zeměmi SNS František Masopust. Možnosti pojištění českého exportu do uvedených teritorií prezentovala ředitelka Odboru pojištění vývozních úvěrů společnosti EGAP Dana Pučelíková a o ekonomické situaci v Rusku a Bělorusku včetně úvěrových produktů hovořila hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská.

Ve druhém bloku, který byl zaměřen na konkrétní exportní a investiční příležitosti v Rusku a v Bělorusku, vystoupil obchodní rada Velvyslanectví ČR v Moskvě Martin Bašta a obchodní rada Velvyslanectví ČR v Minsku Ivan Galat.

O oba semináře byl ze strany podnikatelské veřejnosti velký zájem, pražského semináře se zúčastnilo přes 190 zájemců a v Olomouci 41.

Na závěr seminářů po interaktivní diskusi mezi vystupujícími a účastníky akce proběhly individuální konzultace obchodních radů ze Zastupitelských úřadů v Moskvě a Minsku s jednotlivými zástupci českých firem.

Seminář byl účastníky hodnocen jako velmi přínosný, během proexportní akce jak v Praze, tak i v Olomouci získali potřebné informace ke zvýšení obchodně ekonomické spolupráce jak s Ruskem tak i Běloruskem.

přílohy

Prezentace - Zastupitelský úřad Minsk 1 MB PDF (Acrobat dokument) 2.2.2018

Prezentace - Zastupitelský úřad Moskva 2 MB PDF (Acrobat dokument) 2.2.2018

Prezentace Raiffeisenbank Rusko a Bělorusko 463 KB PDF (Acrobat dokument) 6.2.2018

Prezentace EGAP Rusko a Bělorusko 815 KB PDF (Acrobat dokument) 6.2.2018