česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Představení nových velvyslanců v Belgii, Kazachstánu, Irsku a Spojených arabských emirátech

Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Aleš Chmelař představil dne 25. února 2019 v reprezentativních prostorách Černínského paláce zástupcům českých firem a institucí nového českého velvyslance v Belgii pana Pavla Kluckého, v Kazachstánu pana Rudolfa Hykla, v Irsku, pana Petra Kynštetra a ve Spojených arabských emirátech pana Jiřího Slavíka.
 

Ve svém vystoupení náměstek Chmelař zdůraznil úlohu Ministerstva zahraničních věcí ČR a našich velvyslanectví při podpoře českých firem při realizaci jejich produkce na zahraničních trzích. Konstatoval, že i ve vazbě na možný brexit se nacházíme v době nepředvídatelného politicko-ekonomického vývoje v řadě států světa. V této situaci je úloha českých diplomatů při podpoře proexportních aktivit českých podnikatelských subjektů v zahraničí zcela nezastupitelná a Česká republika jako exportně orientovaná země se musí v tomto novém mezinárodním prostředí co nejlépe orientovat.

Ve svých projevech noví čeští velvyslanci informovali o práci svých zastupitelských úřadů v oblasti ekonomické diplomacie. Všichni také zdůraznili, že ekonomičtí diplomaté mají jasný cíl – podporovat aktivity českých firem v zahraničí. Setkání s novými velvyslanci se zúčastnilo přes 80 zástupců českých firem a institucí.