česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa přijal velvyslance Korejské republiky

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa přijal dne 29. března 2018 velvyslance Korejské republiky pana Moon Seoung-hyun(a).

Během přijetí připomněl náměstek Tlapa význam Deklarace o uzavření strategického partnerství mezi oběma zeměmi a vyhlášení Akčního plánu ke Strategickému partnerství na léta 2016-18. Vysokou úroveň vzájemných vztahů potvrdilo i setkání prezidenta Miloše Zemana s prezidentem Moon Jae-in(em) na okraj Valného shromáždění OSN dne 19. září 2017.  

Obě strany vyjádřily zájem nad prohloubením politické spolupráce a diskutovaly možnosti vzájemných návštěv vysokých představitelů obou zemí v příštím období. Náměstek Tlapa rovněž ocenil úroveň ekonomické spolupráce, kdy v ČR investovala řada korejských společností, a vyjádřil zájem na dalším rozvoji kontaktů v oblasti vědy, kultury či školství. Speciální pozornost byla věnována i poslednímu pozitivnímu vývoji na Korejském poloostrově a připravovanému summitu mezi oběma korejskými republikami a summitu mezi USA a KLDR.  

Korejská republika je třetím největším investorem v České republice a druhým nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky v Asii.