
Kurz vaření na Velvyslanectví České republiky v Tokiu
06.06.2024 / 10:09 | Aktualizováno: 07.06.2024 / 09:57
Dne 5. června 2024 se na Velvyslanectví České republiky v Tokiu uskutečnil další kurz vaření pokrmů z tradiční české kuchyně.
S ohledem na pozitivní ohlasy z minulých ročníků, proběhl další kurz vaření pod záštitou Velvyslanectví České republiky v Tokiu ve spolupráci se Společností japonsko-českého přátelství, kterého se zúčastnili japonští příznivci české gastronomie z jejich řad. O kulinářský zážitek se postaral zkušený kuchař pan Leoš Kastl, který působil v prestižních hotelech v Praze a který je od r. 2022 šéfkuchařem na Velvyslanectví České republiky v Tokiu.
Účastníci kurzu dostali od kuchaře tipy k přípravě české kuchyně a poté se podíleli na přípravě oběda. Účastníky kurzu potěšila přítomnost manželky velvyslance paní Mileny Klučarové, která společně s účastníky vařila. České obědové menu zahrnovalo nakládaný hermelín jako předkrm, hlavní chod pak sestával z trhaného vepřového s bramboráky a bílým zelím na pivní omáčce, a jako sladká tečka Míša řezy pro dezert. K obědu nemohlo chybět ani tradiční české pivo: Budějovický Budvar.
Oběd byl vynikající, jak je možno vidět v galerii fotografií níže, a všichni účastníci odcházeli z kurzu spokojení.
Děkujeme za účast!