english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR v Tokiu / Embassy of the Czech Republic in Tokyo
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Kurz vaření na Velvyslanectví České republiky v Tokiu

Dne 21. září 2023 se na Velvyslanectví České republiky v Tokiu uskutečnil kurz vaření pokrmů z tradiční české kuchyně.
 
 

O kulinářský zážitek projevili zájem japonští příznivci České republiky sdružení ve Společnosti japonsko-českého přátelství v Tokiu. Pod vedením zkušeného kuchaře pana Leoše Kastla, který působil v prestižních hotelech v Praze a který je od r. 2022 šéfkuchařem na Velvyslanectví České republiky v Tokiu, si účastníci kurzu vyzkoušeli přípravu českého hovězího tataráku, hovězí kýty na víně a jablečného závinu.

Při přípravě jídel si japonští návštěvníci sami vyzkoušeli vše od krájení masa přes koulení karlovarských knedlíků po mnohými obávané balení štrůdlu. Výsledek vaření byl však vynikající (jak je možno vidět na přiložených fotografiích) a všichni účastníci odcházeli z kurzu nadšení.

S ohledem na pozitivní ohlasy a vysoký počet zájemců o kurz věříme, že tento kurz nebyl posledním.

Galerie


Cooking Class 09-2023