
Kurz vaření na Velvyslanectví České republiky v Tokiu
21.09.2023 / 11:23 | Aktualizováno: 21.09.2023 / 11:27
Dne 21. září 2023 se na Velvyslanectví České republiky v Tokiu uskutečnil kurz vaření pokrmů z tradiční české kuchyně.
O kulinářský zážitek projevili zájem japonští příznivci České republiky sdružení ve Společnosti japonsko-českého přátelství v Tokiu. Pod vedením zkušeného kuchaře pana Leoše Kastla, který působil v prestižních hotelech v Praze a který je od r. 2022 šéfkuchařem na Velvyslanectví České republiky v Tokiu, si účastníci kurzu vyzkoušeli přípravu českého hovězího tataráku, hovězí kýty na víně a jablečného závinu.
Při přípravě jídel si japonští návštěvníci sami vyzkoušeli vše od krájení masa přes koulení karlovarských knedlíků po mnohými obávané balení štrůdlu. Výsledek vaření byl však vynikající (jak je možno vidět na přiložených fotografiích) a všichni účastníci odcházeli z kurzu nadšení.
S ohledem na pozitivní ohlasy a vysoký počet zájemců o kurz věříme, že tento kurz nebyl posledním.