česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zahraniční partneři programu CzechAccelerator se setkali s náměstkem Tlapou

V pondělí 29. října 2018 se náměstek Martin Tlapa setkal se zahraničními partnery CzechAccelerator, který je programem agentury CzechInvest pro podporu českých start-upů. Tématem setkání byly příležitosti pro české start-upy v USA, Velké Británii a Singapuru, kde partneři působí, a možné synergie mezi programy pro zkušené exportéry a start-upy.
 

V rámci setkání zahraniční partneři ocenili komplexnost nabízených služeb CzechAcceleratoru, které je možné využít i pro malé a střední podniky. Dále se jednalo především o expanzi českých firem za pomoci CzechAcceleratoru i o samotné spolupráce v tomto programu v jednotlivých destinacích. Byl také představen harmonogram na období 2019 – 2020.

Náměstek Tlapa souhlasil, že podpora start-upů úzce souvisí s podporou již existujících malých a středních podniků a že i nadále je nutné hledat synergie v existujících programech a neomezovat se pouze na jeden sektor. Poté krátce představil systém ekonomické diplomacie, včetně projektů ekonomické diplomacie PROPED, teritoriálních seminářů a Mapy globálních oborových příležitostí.

CzechAccelerator je program zaměřený na podporu start-upů v zahraničním inkubátoru ve čtyřech destinacích (Silicon Valley, New York, Singapur a Londýn), v jehož rámci se nabízí řada služeb, které jsou buď zcela anebo částečně hrazeny agenturou CzechInvest. Jedná se zejména o mentoring, poradenství, workshopy, networkingové akce a další.

Termín pro podání přihlášek do programu CzechAccelerator je 16. listopadu 2018, více o programu naleznete zde.