česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Polská velvyslankyně jednala o rozvoji vztahů s náměstkem Tlapou

V pondělí 9. března 2020 přijal náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa v Černínském paláci mimořádnou a zplnomocněnou velvyslankyni Polské republiky v České republice paní Barbaru Ćwioro ke zdvořilostní návštěvě.
 

Náměstek Tlapa ocenil pozitivní rozvoj vzájemných vztahů. V roce 2019 představovalo Polsko pro Českou republiku hned po Němečku a Číně třetího největšího obchodního partnera s obchodní výměnou 22,8 mld. EUR. Kromě českých investic je v Polsku registrováno asi 490 českých firem.

V souvislosti s aktuální situací paní velvyslankyně upozornila na charitativní aktivity organizované polskou komunitou v České republice a pozvala pana náměstka na slavnostní předání vyznamenání ministra zahraničních věcí Polské republiky Bene Merito panu Dariuszi Marcinkowskému za činnost posilující postavení Polska na mezinárodním poli v pátek 20. března 2020.

Polská velvyslankyně i pan náměstek vidí přínos v možnosti zorganizovat společné Česko-polské ekonomické fórum a ve spolupráci na humanitárních a rozvojových projektech v rámci visegradské skupiny V4 a formátu V4+.