česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa se setkal s indonéským ministrem průmyslu

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa se dne 30. dubna 2018 setkal s ministrem průmyslu Indonéské republiky Airlanggou Hartarto.

Indonésie patří z hlediska České republiky k důležitým partnerským zemím v dynamickém regionu Jihovýchodní Asie.  S cca 260 mil. obyvatel je jednou z nejlidnatějších zemí na světě a významnou členskou zemí Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN). Mezi ministerstvy zahraničních věcí České republiky a Indonésie probíhají pravidelné konzultace o klíčových otázkách bilaterální spolupráce a regionálních či globálních tématech, ve kterých mohou obě země spolupracovat i na mezinárodních platformách.

Náměstek Tlapa a ministr Airlannga Hartarto spolu hovořili o dalších možnostech prohloubení vzájemné spolupráce obou zemí v kontextu pozitivně se rozvíjejících bilaterálních vztahů. Dotkli se příležitostí v sektorech jako energetika, obranný průmysl, dopravní infrastruktura, environmentální technologie a v dalších sektorech, mj. i v rámci vize „Průmysl 4.0“. Projednali rovněž bilaterální aktivity či projekty ekonomické diplomacie, plánované v Indonésii velvyslanectvím České republiky a firmami v nadcházejícím období.