česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa se rozloučil s egyptským velvyslancem

Náměstek ministra zahraničních věcí pro mimoevropské země, ekonomickou a rozvojovou spolupráci Martin Tlapa se 20. června rozloučil s odjíždějícím velvyslancem Egyptské arabské republiky v ČR Abderahmanem Salaheldinem. Poděkoval mu za jeho osobní přínos k rozvoji česko-egyptských vztahů a za aktivní a konstruktivní působení v pražské skupině Ligy arabských států a Organizace islámské spolupráce.

„Vztahy mezi ČR a Egyptem jsou na vynikající úrovni. Egypt patří mezi naše přední obchodní partnery v regionu Blízkého východu, i nadále zůstává oblíbenou destinací českých turistů. Země zároveň čelí četným socioekonomickým či bezpečnostním výzvám, zaslouží si naši plnou podporu“, poznamenal během schůzky náměstek Tlapa.

Velvyslanec Salaheldin je kariérním diplomatem, v minulosti sloužil mj. ve Washingtonu, New Yorku, San Franciscu či Ankaře. Od podzimu 2015 je velvyslancem Egyptské arabské republiky v ČR (plus nerezidentním velvyslancem pro Černou Horu). Během setkání s náměstkem Tlapou poděkoval za podporu, které se mu během jeho pobytu v ČR ze strany Ministerstva zahraničních věcí dostávalo. Svého hostitele pak ujistil, že česko-egyptská relace bude vzkvétat i za působení jeho nástupce.