česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa přivítal nového argentinského velvyslance

Náměstek ministra zahraničí ČR pro mimoevropské země, ekonomickou a rozvojovou spolupráci Martin Tlapa dne 3. 7. 2018 v Černínském paláci přijal nového velvyslance Argentinské republiky v České republice Roberta Alejandra Salafiu.

Nový argentinský titulář do Prahy dorazil zhruba 7 měsíců po ukončení mise jeho předchůdce A. Poffa. V průběhu zhruba hodinového zdvořilostního přijetí obě strany potvrdily velký zájem na dalším rozvoji bilaterální relace, která v posledních dvou letech nabírá na dynamice. Náměstek M. Tlapa zejména vyzdvihl zájem ČR na navýšení obchodní výměny mezi oběma zeměmi, k čemuž by mělo přispět i plánované otevření zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Buenos Aires. Obě strany se shodly na potřebě dalšího odstraňování protekcionismu v mezinárodním obchodu a dodržování jeho pravidel vytvářených na půdě Světové obchodní organizace.

Velvyslanec R. A. Salafia na druhou stranu poděkoval za podporu ČR argentinskému úsilí o brzké ukončení jednání o textu asociační dohody mezi EU a uskupením MERCOSUR, které Argentina tvoří společně s Brazílií, Uruguayí a Paraguayí. Stejně tak vyjádřil přesvědčení, že se v průběhu jeho působení v Praze podaří zrealizovat návštěvu některého z vysokých politických představitelů Argentiny v ČR.