česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa představil nové české velvyslankyně a velvyslance v Lotyšsku, Kolumbii, Myanmaru, Slovinsku, Mali, Pákistánu a Japonsku

Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Martin Tlapa představil dne 5. září 2019 v reprezentačních prostorách Černínského paláce zástupcům českých firem a institucí nové české velvyslankyně v Lotyšsku, paní Janu Hynkovou, v Kolumbii, paní Kateřinu Lukešovou, v Myanmaru, paní Hanu Mottlovou a české velvyslance ve Slovinsku, pana Juraje Chmiela, na Mali, pana Roberta Kopeckého, v Pákistánu, pana Tomáše Smetánku a v Japonsku, pana Martina Tomča.

Ve svém vystoupení náměstek Martin Tlapa upozornil, že dnes představovaní noví čeští vedoucí zastupitelských úřadů budou zastupovat Českou republiku v několika světadílech a jedna z jejich hlavních priorit je všude stejná - prosazování obchodně ekonomických zájmů českých podnikatelských subjektů v daných zemích. A i v této souvislosti vyvolala akce značný ohlas. O seznámení s velvyslanci projevilo zájem velké množství představitelů významných českých firem (konkrétně 138), kteří chtějí rozvíjet své aktivity v daných teritoriích.

Představení velvyslanců zástupcům firem je jednou z mnoha akcí, které Ministerstvo zahraničních věcí ČR realizuje na podporu ekonomické diplomacie – jejímž cílem je osobní seznámení nových českých velvyslanců s firemními projekty a vzájemná výměna informací na podporu českého exportu.