česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa představil nové české velvyslance v Austrálii, Arménii, Gruzii, Číně a v Jižní Koreji

Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Martin Tlapa představil dne 2. září 2019 v reprezentačních prostorách Černínského paláce zástupcům českých firem a institucí nové české velvyslance v Austrálii, pana Tomáše Duba, v Arménii, pana Bedřicha Kopeckého, v Gruzii, pana Petra Mikysku, v Číně, pana Vladimíra Tomšíka a v Jižní Koreji, pana Gustava Slamečku.
 

V průběhu svého vystoupení M. Tlapa informoval přítomné, že mezi hlavní úkoly velvyslanců a jimi řízených zastupitelských úřadů patří ekonomická diplomacie. S ohledem na českou ekonomiku je podpora exportu a podpora českých firem v boji o zakázky na globálních trzích jednou z nejdůležitějších činností zastupitelských úřadů.

Velvyslanci ve svých vystoupení informovali přítomné zástupce podnikatelské veřejnosti o připravenosti pomáhat českým firmám v prosazování se na zahraničních trzích a v této souvislosti budou věnovat této oblasti maximální pozornost.

Proexportního setkání s velvyslanci se zúčastnilo přes 120 zástupců českých firem se zájmem o rozvoj svých aktivit v Austrálii, Arménii, Gruzii, Číně a v Jižní Koreji. Mezi účastníky akce byli i zástupci Hospodářské komory, ministerstev financí, průmyslu a zemědělství, agentury CzechTrade a dalších institucí.

Přímá výměna informací mezi vedoucími zastupitelských úřadů České republiky a jednotlivými účastníky akce bude přínosem pro rozvoj obchodně ekonomických vztahů a dalších zahraničních aktivit českých podnikatelských subjektů.