česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Wikimedia Commons
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Čeští studenti považují MZV ČR za jednoho z nejlepších českých zaměstnavatelů

Čeští studenti považují Ministerstvo zahraničních věcí za zaměstnavatele, u kterého by chtěli pracovat. MZV ČR se dostalo do top desítky mezi studenty ekonomických oborů a je dokonce 3. nejvíce žádaný zaměstnavatel mezi studenty humanitních oborů.  

Dobrou zprávu pro českou ekonomickou diplomacii přinesl průzkum nejžádanějších zaměstnavatelů mezi vysokoškolskými studenty. Podle švédské firmy Universum, která prováděla výzkum mezi českými studenty, patří Ministerstvo zahraničních věcí České republiky mezi úplně nejžádanější zaměstnavatele. Přehled nejžádanějších zaměstnavatelů mezi studenty přinesly Hospodářské noviny.

Průzkumu se účastnilo na deset tisíc českých studentů a MZV ČR je v top desítce u studentů ekonomických oborů. Před MZV ČR se dostaly jen firmy jako Google, Microsoft a Škoda Auto. MZV ČR se umístilo jako 9. Spolu s Ministerstvem zahraničních věcí se ze státní správy takto vysoko umístili pouze ČNB a Ministerstvo financí.  

Ještě lépe se umístilo ministerstvo v popularitě mezi studenty humanitních oborů. Ti považují Ministerstvo zahraničních věcí ČR za jednoho ze tří nejlepších zaměstnavatelů. MZV ČR předběhla mezi humanitními studenty jako zaměstnavatel pouze Česká televize a opět nadnárodní gigant Google.