česky  dansk  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: CSFD.cz
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Filmový večer v Husets Biograf – 6. 11. 2023: Michael Kocáb: rocker versus politik

Listopad se v České republice již tradičně nese v duchu vzpomínek na listopadové události (nejen!) roku 1989. Pro listopadovou projekci jsme proto vybrali dokumentární snímek Michael Kocáb: rocker versus politik (2022) režisérky Olgy Sommerové.

Do kina jsme pozvali nejen naše místní filmové fanoušky, ale stejnou nabídku jsme učinili i hlavnímu protagonistovi filmu. Diváci se tak mohli těšit nejen na projekci, ale i následnou diskusi s osobní účastí pana Michaela Kocába, doplněnou o malé občerstvení. Kino bylo zcela vyprodané a všichni byli potěšení, že pan Michael Kocáb přijel osvěžit dánské kulturní vody. Doufáme, že to nebylo naposledy!  

O filmu

Anotace: Životní etapy Michaela Kocába postupují od klíčových momentů dětství, mládí, dospělosti až ke zralému věku, jehož perspektivou na sebe a svůj dosavadní život nahlíží. Hlavního hrdinu režisérka Sommerová nachází v jakémsi stavu životní harmonie, a to ve vztahu k minulosti, přítomnosti a proklamativně i k budoucnosti, což pozitivně potvrzují členové jeho rodiny v intimním rodinném prostředí. Závažnější vrstvu dokumentu představuje rozkrývání zdánlivě nesmiřitelných osobních poloh rockového hudebníka a umělce, který stále intenzivně tvoří a žije, a politika, který nekompromisně prosazuje svobodu, lidská práva a demokracii, ale který se tak paradoxně stává součástí establishmentu, proti kterému se musí vymezovat každý „poctivý rocker“.

Zdroj: Filmovyprehled.cz, CSFD.cz

Link na trailer filmuzde.

--

Více informací o promítání a link na nákup vstupenek bylo možné nalézt zde.

Pozvánka | 6. 11. 2023, Huset: Rocker versus Politik (PDF, 686 KB)

Galerie


Michael Kocáb: Rocker vs Politik v Huset Biograf, 6. 11. 2023