b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©Lidice Memorial
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Pozvání k účasti v 50. Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice 2022

Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice (MDVV) vznikla v roce 1967 k uctění památky dětských obětí z české obce Lidice zavražděných v roce 1942 německými nacisty. V současnosti patří mezi největší a nejstarší světovou výtvarnou výstavu pro děti a mládež.

Uměním, čí síla se vyzdvihuje nad všemi hranicemi, děti a mládež oslavují život a vzpomínku na své vrstevníky, který ztratily život ve válečných konfliktech. Jubilejní 50. ročník v roce 2022 oslaví nejen Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice ale i Úmluva o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví, a v tom samém roce Česká republika se stane místem, kde se setkají muzejníci z celého světa.

Pro 50. ročník MDVV Lidice bylo zvoleno téma MUZEUM.

Inspirovat se můžete nejrůznějšími sbírkami, které se v muzeích shromažďují, uchovávají, odborně studují a vystavují. Mezi muzea patří i botanické a zoologické zahrady. A pokud ve vašem okolí žádné muzeum není, možná máte svoje vlastní sbírky pokladů. Jaké by bylo vaše vysněné muzeum? Co byste chtěli ukázat dalším generacím nebo lidem z opačného konce světa?

Uzávěrka přihlášek je 11.02.2022.

Více informací a přihlášku můžete najít na web MDVV