português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Anna Syková
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Přednáška o Františku Listopadovi přilákala zájemce o literaturu

Dne 23. listopadu 2023 se pod záštitou Velvyslanectví ČR v Lisabonu konala přednáška o Františku Listopadovi. Hlavními přednášejícími byli Karolína Válová, Ricardo Rato Rodrigues a Rui Zink.
 

Díky iniciativě paní Pavlíny Vondráčkové, která působí na Filozofické fakultě Lisabonské univerzity, se konal na zmíněné fakultě v termínu od 20. listopadu do 24. listopadu 2023 cyklus přednášek o spisovateli Františku Listopadovi. Hlavním motivem připomenutí tohoto oblíbeného autora je vydání nové knihy “Jorge Listopad e Rosa definitiva”, na jejíž přípravě se podíleli právě přítomní přednášející - paní Karolína Válová a Ricardo Rato Rodrigues.

Přednáška dne 23. listopadu 2023 přilákala nejen studenty slovanských studií, ale i zájemce z odborné veřejnosti. Přednášku otevřela proděkanka fakulty Alexandra Assis Rosa, dále vedoucí katedry slovanských jazyků Guoergi Hristovsky a  velvyslanec Martin Pohl. Následně o F. Listopadovi pohovořili autoři výše uvedené knihy a na závěr se o velmi poutavé vzpomínky na autora podělil spisovatel Rui Barreira Zink. Nechybělo malé občerstvení, kde po přednášce pokračovala neformální diskuse účastníků přednášky.

Galerie


Přednáška o Františku Listopadovi u příležitosti vydání nové publikace FLUL 2023