Představili jsme českou kuchyni během gastronomické show v rámci „Yerevan Wine Days 2024“
12.06.2024 / 12:07 | Aktualizováno: 20.08.2024 / 21:53
České velvyslanectví v Jerevanu se zúčastnilo každoročního festivalu „Yerevan Wine Days 2024“ a ve spolupráci s restaurací GATA uspořádalo speciální gastronomickou show s českým šéfkuchařem Václavem Pleslem, který působí v úzkém týmu kuchařů ministra zahraničních věcí České republiky. Show zdůraznila bohaté kulinářské tradice České republiky a nadchla diváky vařením na pódiu.
Šéfkuchař Václav Plesl okouzlil publikum svými kulinářskými dovednostmi a připravil menu z tradičních českých jídel, jako je Vepřový vrabec s listovým špenátem a bramborovými lokšemi a staročeská Bramboračka. Tyto pokrmy, hluboce zakořeněné v českém kulinářském dědictví, otevřely cestu do tajů české kuchyně v Arménii.
Kromě kulinářských lahůdek měli hosté příležitost ochutnat proslulé české pivo Budweiser Budvar. Toto pivo, poskytnuté naším partnerem Adamium LLC, má v české kultuře zvláštní místo, neboť Budvar je jediným státem vlastněným pivovarem v zemi a je známé pro svůj bohatý chuťový zážitek a historický význam.
Vrcholem události byla živá účast velvyslance České republiky v Arménii, p. Petra Pirunčíka. Velvyslanec Pirunčík sdílel fascinující poznatky o české kuchyni, obohacené humornými historkami, a dokonce se přidal k šéfkuchaři a předvedl svůj kulinářský talent.
Vystoupení sklidilo velký úspěch.