česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava českého fotografa Davida Těšínského 18.10. - 5.11. 2023 v Dakaru

U příležitosti oslav státního svátku pořádá Velvyslanectví ČR v Dakaru výstavu fotografa Davida Těšínského "Another beauty".
Výstava bude přístupna veřejnosti od 18. října do 5. listopadu (úterý-neděle od 11 do 19h) v partnerské galerii Agence TRAMES (adresa: 5 Allées Robert Delmas, Place de l'Indépendance, Dakar Plateau).

 

Výstava a přítomnost mladého českého fotografa Davida Těšínského v Dakaru je nejen příležitostí k prezentaci a propagaci jeho obrazoborecké tvorby, která staví jeho objektiv do středu naší globální vesnice, ale také do středu problémů, které přesahují hranice a kontinenty (životní prostředí, ozbrojené konflikty, vykořisťování, marginalita, drogy, role náboženství, profánní a posvátné atd.)

Je to také příležitost představit Senegalu svou zemi původu, nepříliš známé Česko, a to navzdory mnoha vazbám: politickým, ekonomickým, kulturním, lidským, které obě země spojují.

Velvyslanectví ČR v Dakaru ve spolupráci s Agenturou TRAMES by při této příležitosti rádo vyzdvihlo jak originální tvorbu umělce „občana světa“, ale také – prostřednictvím pojmu drahému tomuto propagátorovi „jiné krásy“. “ - prezentovat kulturní a lidské bohatství a otevřenost členské země EU, hrdé na své vazby s Afrikou a se světem. Tolerantní země, která přes svou geografickou centrálnost v rámci evropské rodiny vždy pojímala své místo ve světě očima těchto humanistů-cestovatelů: básníků, filmařů, sportovců, podnikatelů, modelek atd. 

Stručně řečeno: země otevřená světu a dokonce i změně prostředí…

Velvyslanectví ČR tímto děkuje všem partnerům projektu: MZV ČR, Omnipol, Transcon Electronic Systems, Koma Modular a G-servis Praha.