česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Možnosti stipendií v České republice

Níže naleznete několik užitečných odkazů na instituce poskytující stipendia pro výuku češtiny v České republice, například na Letní školy slovanských studií, nebo Kabinet češtiny pro cizince na Masarykově univerzitě

Letní školy slovanských studií (LŠSS)

Školy v délce od 3 do 4 týdnů pořádané několika veřejnými vysokými školami v České republice, které se konají každoročně v průběhu letních měsíců. Zahrnují kurzy českého jazyka na různých úrovních pokročilosti, výběrové semináře zaměřené na českou literaturu, kulturu a dějiny, volnočasové aktivity zahrnující divadelní, hudební a taneční představení, exkurze, poznávací výlety apod. Jsou určeny pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky, kteří jsou starší 18 let. Svým širokým záběrem jsou však otevřeny všem zájemcům o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

Více informací zde: http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/letni-skoly-slovanskych-studii

Kabinet češtiny pro cizince Masarykovy univerzity

Děkan Filozofické fakulty Masarykovy univerzity uděluje každoročně šest a Kabinet češtiny pro cizince čtyři tříměsíční stipendia pro studium českého jazyka, literatury a kultury na MU. Stipendia jsou udělována vždy na období říjen až prosinec daného roku a jsou určena pro studenty zahraničních kateder bohemistiky.

Více informací na: https://kabcest.phil.muni.cz/stipendium

Stipendia pro bohemisty v rámci bilaterálních a meziuniverzitních dohod

Studenty vybírá katedra bohemistiky univerzity Ain Shams.