Kulinářský festival zemí EU v Gruzii
16.05.2016 / 10:59 | Aktualizováno: 23.01.2025 / 08:53
Na základě pozvání náměstkyně státního ministra pro evropskou a euroatlantickou integraci Gruzie paní Mariam Rakviašvili se pět vybraných vedoucích diplomatických misí členských zemí EU zúčastnilo dne 13. května 2016 Kulinářského festivalu zemí EU pořádaného v rámci Týdne Evropy.
Ve spolupráci se studenty Kulinářské akademie národní pokrmy svých zemí připravily velvyslankyně Lotyšské republiky paní Elita Gavele a Švédského království paní Martina Quick. Akce se také zúčastnili velvyslanec Slovenské republiky pan Rudolf Michalka, chargé d´affaires a. i. Španělského království pan Victor Vicente Murcia Garzón a velvyslanec České republiky Tomáš Pernický, který pro gruzínské pořadatele uvařil hovězí polévku s játrovými knedlíčky a vepřové řízky s bramborovým salátem. Akce se samozřejmě zúčastnila také náměstkyně státního ministra pro evropskou a euroatlantickou integraci Gruzie paní Mariam Rakviašvili, která připravila typický gruzínský pokrm – chačapuri.