português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Consulado Geral da República Tcheca
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Projekce seriálu MOST! za účasti M. Hofmanna v Sao Paulu

Dne 5. března 2024 se v zrekonstruovaném kinosálu Museu da Imagem e do Som (MIS) v Sao Paulu uskutečnila komentovaná projekce 1. a 2. dílu českého komediálního seriálu Most! za účasti herce Martina Hofmanna a producenta projektu Petera Serge Butka.

Akci zahájil svým projevem generální konzul Miloš Sklenka, který poděkoval partnerům a hostům, vyzdvihl důležitost tvorby, jež upozorňuje na problémy ve společnosti a kritizuje jakoukoliv formu diskriminace, ať už se jedná o rasismus, homofobii a transfobii aj. a popsal vývoj kolem seriálu Most! v České republice.

Po skončení promítání následovala debata diváků s hlavním hrdinou seriálu Martinem Hofmannem a produkčním projektu v Brazílii Peterem S. Butkem, která byla moderována a tlumočena zástupci generálního konzulátu. M. Hofmann v rámci svého komentáře pro brazilské publikum mj. uvedl, že seriál Most! se v Česku stal fenoménem. Zmínil, že produkce typu Most! jsou nesmírně důležité, neboť před závažnými společenskými problémy současnosti jako jsou např. homofobie, rasizmus či trans fobie neschovávají hlavu do písku, nýbrž naopak humornou formou na problémy upozorňují a aktéry závadného chování zesměšňují. V Brazílii jsou uvedená témata stejně aktuální jako v Česku. Hlediště vysoce ocenilo kvalitu a technické zpracování seriálu a taktéž otevřený přístup k problematice a závěrečnou debatu.

Akci uspořádal GK Sao Paulo ve spolupráci s brazilskými institucemi MIS Sao Paulo a IBEU Copacabana v Rio de Janeiro. Na projektu se dále významně podílela produkční společností NEXT Picture zastupovaná P. S. Butkem a hercem M. Hofmannem. Česká televize poskytla práva na projekce. Všem partnerům děkujeme za nezištný přístup k projektu, bez nějž by nebylo možné takto komplexní projekt uspořádat. V rámci závěrečné číše vína navíc vystoupila a diváky ohromila svojí prezentací samby česká profesionální tanečnice, Veronika Lálová.

Galerie


MOST!