português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Eduardo Couto
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Předávání evropských cen za komunikaci 2023

Dne 5. prosince 2023 se uskutečnilo na půdě Generálního konzulátu Česka v Sao Paulo slavnostní předání prestižních evropských cen v oblasti komunikace, které uděluje Evropská komise pro cestovní ruch v Bruselu (European Travel Commission, ETC). Byly uděleny čtyři ocenění v oblasti turismu.

Držitele cen v pořadí 33. ročníku „Europe Communication Award“ vybírala zvláštní porota z více než 200 navržených novinářů, bloggerů a influencerů, kteří se věnují problematice cestovního ruchu. Ocenění se udělovalo v celkem 3 kategoriích, a to v oblasti nejlepší audiovizuální tvorba, tištěné dílo a nejlepší obsah na sociálních sítích. Výherci se v jednotlivých kategoriích stali Gilberto Smaniotto (TV Bandeirantes za reportáž o Picassovi a Španělsku), Marcel Vincenti (portál UOL za článek o zámořských objevech Portugalců) a Natália Manczik (za příspěvky na sociálních sítích věnované evropskému vlakovému systému pro turisty).

Kromě toho generální konzul ČR M. Sklenka měl možnost předat zvláštní cenu v podobě čestného uznání (Honorable Mention Award) paní Cecílii Padilha z Yes We Cook.

Členy ETC je celkem 35 evropských států. Česko je zastoupeno agenturou CzechTourism. ETC Latinská Amerika má 7 členů, a to národní turistické agentury ze Španělska, Portugalska, Francie, Itálie, Norska, Švýcarska a Česka, jejichž zastoupení jsou akreditovaná v Sao Paulo.

Výše uvedená akce, která se poprvé uskutečnila na českém GK, posloužila k posílení povědomí o činnosti naší diplomatické mise v São Paulo a umožnila úspěšně prezentovat v rámci společenského večera českou gastronomii, pivo Pilsner Urquell a historické památky Česka díky přítomnosti fotografické kabiny (kde se účastníci mohli vyfotit s vybraným atraktivním pozadím např. Českého Krumlova). Současně díky této slavnostní události navštívilo GK velké množství velmi vlivných a prestižních brazilských novinářů, se kterými plánujeme do budoucna dále spolupracovat. Velkou přidanou hodnotou byla i účast Rede Bandeirantes (radio a TV), jejíž populární moderátor kanálu BandNews TV André Coutinho celý večer úspěšně moderoval.

Galerie


ETC