italiano  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Shutterstock
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

FÓRUM OBCHODNÍCH ZÁSTUPCŮ - 7. – 8. 11. 2024 MILÁN - České firmy mohou využít výhodných podmínek při výběru svého obchodního zástupce v Itálii

Ve dnech 7. a 8. listopadu 2024 se uskuteční v Miláně již 20. ročník veletrhu Forum Agenti na vyhledání vhodného obchodního zástupce v Itálii. Jde o dvoudenní akci pracovních pohovorů probíhajících přímo na místě mezi společnostmi a obchodními zástupci.
České firmy se budou moci zúčastnit veletrhu za výhodných podmínek vzhledem k ujednání mezi Velvyslanectvím ČR v Itálii a pořádající organizací Agent321. Firmy zaplatí za prostor pro pracovní pohovory 1250 eur místo částky 2450 eur. Prostor pro pracovní pohovory je plně vybaven (včetně výtisku loga firmy).
Termín pro využití této slevy je neděle 15. září 2024.

Role obchodního zástupce má v Itálii dlouhodobou tradici v rámci obchodních vztahů a je tedy jedním z vhodných nástrojů uvedení zboží na lokální trh. Fórum obchodních zástupců je jediný veletrh kompletně věnovaný vyhledávání a výběru obchodních zástupců. Veletrh trvá dva dny, během nichž probíhají pohovory mezi obchodními zástupci hledajícími nové možnosti a společnostmi, které chtějí nalézt obchodní zastoupení na italském trhu. Fórum obchodních zástupců není sektorově vymezeno, firmy se mohou představit jak s průmyslovým, tak se spotřebním zbožím, či službami

Obchodní zástupce je osoba, která přijme pověření jedné nebo více firem dlouhodobě a za odměnu zprostředkovávat a/nebo uzavírat obchody ve stanovené geografické oblasti. Úkolem zástupce je zprostředkovat styk mezi podniky a zákazníky. Obchodní zástupce vykonává také přípravnou činnost (analýzu situace na trhu, reakce na nabízený výrobek), kterou předkládá zastupované společnosti, a která se nakonec odráží ve výběru vhodných produktů pro trh. Obchodní zástupce vzhledem k tomu, že má výbornou znalost daného teritoria, je tudíž tím nejlepším nástrojem, jak získat nové zákazníky na lokálním trhu.

Zájemci o bližší informace se mohou rovněž obracet na ekonomické oddělení Velvyslanectví ČR v Itálii, email: rome.commerce@mzv.gov.cz.