Česko hlavním hostem mnichovského veletrhu cestovního ruchu f.re.e 2019

Na závěr letošního ročníku veletrhu f.re.e, který proběhl od 21. do 24. února 2018 ve veletržním areálu v Mnichově, oznámili pořadatelé a agentura CzechTourism, že hlavním partnerem přehlídky bude v roce 2019 Česká republika!   

Veletrh s přídomkem „zážitkový“ je zaměřen primárně na spotřebitele a koná se každoročně již od r. 1970. Letos se zde představilo zhruba 1.200 firem v šesti tematických sekcích: cestování, caravaning, zdraví a wellness, vodní sporty, outdoor a cyklistika. Největší zájem byl dle organizátorů již tradičně o obytné vozy a přívěsy a campingové vybavení, letošním hitem byly vodní sporty, především nové modely kajaků, kánoí a paddle-boardy.    

Návštěvníky láká rovněž široká nabídka doprovodného programu na několika prezentačních pódiích nebo praktické ukázky s možností vyzkoušení sportovního náčiní např. na umělé cyklistické dráze, horolezecké stěně a vodní ploše.

Na veletrhu se každoročně prezentuje i Česká republika, letos zastoupena dvaceti čtyřmi vystavovateli z řad regionálních turistických agentur a hotelových zařízení. Většina z nich se představila na společném českém stánku agentury CzechTourism, který návštěvníky přitahoval folklórní hudbou souboru Strážničan.  

Účast na veletrhu v r. 2019 ve dnech 20. až 24. února můžete v případě zájmu konzultovat s paní Terezou Matějkovou z pražské centrály agentury CzechTourism (matejkova@czechtourism.cz) nebo s vedoucí berlínské pobočky CzechTourism paní Markétou Chaloupkovou (chaloupkova@czechtourism.cz).

Lydie Holinková, Generální konzulát ČR v Mnichově

Seznam českých vystavovatelů na veletrhu FREE 2018 (XLSX, 11 KB)

Více informací k veletrhu free 2018

free

free

free

free