english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Tumurtogtokh Davaakhuu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Velvyslanectví se zapojilo do charitativní akce "Weaving International Fashion"

Zástupci Velvyslanectví se v sobotu 11. května zapojili do charitativní akce „Weaving International Fashion“ pořádané asociací Young Diplomats in London a Kuvajtským velvyslanectví v Londýně na Kensingtonské radnici.

Hlavním cílem akce, konané pod záštitou starostky Kensingtonu a Chelsea paní Preety Hudd, bylo představit národní kroje, módu, řemesla, kuchyně a umění z celého světa. Do akce se zapojilo celkem 17 ambasád, kromě Česka také třeba z Alžírska, Bosny a Hercegoviny, Indie, Filipín, Kazachstánu, Keni, Maroka, Mexika, Mongolska, Vietnamu nebo Trinidadu a Tobaga.

Zástupci Velvyslanectví  pod dohledem velvyslankyně Marie Chatardové předvedli během folklorní módní přehlídky moravské kroje z Břeclavi a z Kyjova a v rámci kulturní sekce byl vystaven obraz „Rodinná fotografie“ české malířky Zuzany Šípové. Výtěžek z akce šel na konto dvou charitativních organizací: The Felix Project, distribuující přebytečné potraviny z obchodů a restaurací potravinovým bankám, a Kids for Kids, která poskytuje trvalé řešení chudoby dětí v Dárfúru v Súdánu.

Galerie


Weaving International Fashion