english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

The World According to Kafka: A Musical-Literary Collage

Generální konzulát České republiky v New Yorku vás srdečně zve na hudebně-literární koláž "Svět podle Kafky", která připomíná 100. výročí úmrtí Franze Kafky.

Akce se uskuteční 5. března 2024 od 19 hodin v Bohemian National Hall, 321 East 73rd Street, New York, 10021, NY.

Uvítací projevy: Václav Kafka, Mgr: Arnošt Kareš, generální konzul České republiky.

Koncepce a úvodní slovo: Michael Lahr von Leïtis

s Peterem Kendallem Clarkem (recitace)

Jeannie Im (soprán)

a Danem Franklinem Smithem (klavír).

Hudebně-literární koláž Svět podle Kafky, která je zčásti dramatickým čtením a zčásti koncertem, konfrontuje texty z povídek, deníků, dopisů a aforismů Franze Kafky se skladbami jeho českých současníků a také s kafkovskými skladbami současného německého skladatele Stefana Heuckeho.
Svět podle Kafky se skládá ze čtyř částí: první se zabývá Ideálem a jeho nedosažitelností, druhá část nese název Jedinec a svět, třetí se soustřeďuje na téma Nemoc a smrt a čtvrtá část se věnuje Vykoupení a ráji.

Celý program naleznete v příloze.

Akci pořádají Elysium - Mezi dvěma kontinenty, The Lahr von Leïtis Academy & Archive a Generální konzulát České republiky v New Yorku.

Akce je zdarma, počet míst je však omezen. Svou účast prosím potvrďte do 1. března prostřednictvím registračního odkazu: https://www.eventbrite.com/e/the-world-according-to-kafka-a-musical-literary-collage-tickets-820355694967.

The World According to Kafka: A Musical-Literary Collage (PDF, 874 KB)