Proběhla incomingové mise za pivem a pozitivní zprávy se začínají šířit
21.11.2024 / 09:55 | Aktualizováno: 21.11.2024 / 10:05
Proběhla incomingová mise ze SAE do České republiky zaměřená na pivovarnictví, lihovary a chmel. K tomu samozřejmě také patří česká kuchyně a uvedení delegace do našeho stolování a kultury, ke které kvalitní ležák zajisté patří. Incoming byl možný díky projektu pro ekonomickou diplomacii z rozpočtu Ministerstva zemědělství.
Proběhla incomingová mise ze SAE do České republiky zaměřená na pivovarnictví, lihovary a chmel. K tomu samozřejmě také patří česká kuchyně a uvedení delegace do našeho stolování a kultury, ke které kvalitní ležák zajisté patří. Incoming byl možný díky projektu pro ekonomickou diplomacii z rozpočtu Ministerstva zemědělství.
Delegaci tvořilo 13 osob napříč odvětvím. Například majitel několika pivovarů a lihovarů v USA, který zároveň založil první pivovar v Abú Dhabí, jeho dva hlavní sládci nebo dva majitelé distribucí alkoholu. Nechyběli ani influenceři. S těmi nám pomohla agentura Czech Tourism, díky jejíž spolupráci dostal incoming také sílu ve sdílení obsahu a šíření informací o celé cestě a projektu.
Výborná nálada, návštěva mnoha pivovarů a lihovarů nebo prohlídka výroby českého chmele spojená s ochutnávkou českého jídla a kultury je nadchla. Pro 10 z celkového počtu 12 lidí šlo o první pobyt v České republice. Z mise byli tak nadšeni, že jsme se domluvili hned na několika obchodních případech. Mezi ty patří například dovezení 3 druhů piv z našich pivovarů a několika destilátů na místní trh, přímý odběr českého chmele do jejich pivovarů, společné vaření piva a výměna sládků, zavedení českého výčepního piva do místní restaurace, možnost dovážet vepřové produkty do jejich sítě uzenářství a nebo například dohoda o pořádání dní české kuchyně v místním pivovaru v následujících měsících.
A to není vše, na čem jsem se domluvili v příštím roce. Mohu tedy říci, že sektorově zaměřená incomingová mise má opravdu možnost velmi pozitivního přínosu pro český export a šíření dobrého jména České republiky. Více informací od samotných členů delegace můžete najít například zde: Craft a Tasting Class. Stejně tak můžete vidět videa na jejich Instagramových profilech. Další informace také na mém profilu LinkedIn.
Zpracoval: L. Zamrzla, zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí