česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: RAK
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Oslava státního svátku České republiky v Ras Al Khaimah

U příležitosti Dne nezávislosti Československa a státního svátku České republiky uspořádal Zastupitelský úřad České republiky v Abú Dhabí  ve spolupráci s Krajanským spolkem Čechů a Slováků v SAE dne 29. října 2021 ve venkovních prostorách hotelu Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort společenský večer. Večera se zúčastnili Jeho Výsost šejch Saud Bin Saqr Al Qasimi, člen Federální nejvyšší rady SAE a emír Ras Al Khaimah, Jeho Excelence pan Mohamed Ali Musabbeh Al Nuaimi, prezident Hospodářské komory Ras Al Khaimah, další představitelé emirátu, členové podnikatelské komunity.
Hlavním programem večera byl koncert české populární hudební skupiny „Monkey Business“.

Hlavním programem večera byl koncert české populární hudební skupiny „Monkey Business“. Jednalo se o jediný koncert této skupiny ve Spojených arabských emirátech. V úvodu večera vystoupil s projevem velvyslanec České republiky ve Spojených arabských emirátech Jiří Slavík, který připomněl vznik společného samostatného Československa v roce 1918 a soužití Čechů a Slováků v současné době, kdy jsou oba státy členskými zeměmi Evropské Unie. Zdůraznil vynikající úroveň vztahů ČR a SAE a vyjádřil podporu vzájemné hospodářské a obchodní spolupráci. ČR je pro partnery v SAE vyhledávanou turistickou destinací, vynikající pověst mají lázně, zdravotnická zařízení, včetně fyzioterapie, rehabilitace.

Na akci se sponzorsky podílely významné české společnosti (Škoda Auto, Smartwings, Plzeňský prazdroj).

Společenský večer v Ras Al Khaimah byl také příležitostí k seznámení se s reáliemi o České republice a v neposlední řadě i s autentickou českou kuchyní z nedaleké restaurace „ Czech Pub & Tourist Restaurant“, která sídlí naproti hotelu Hilton a podílela se na zajištění cateringu.